020 - 670 5000     info@sup.nl

Nieuwsarchief

Acupunctuur kan kwaliteit van leven kankerpatiënt helpen verbeteren

13-01-2017

2017-01-13

Onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur de symptomen van verschillende kankersoorten en bijwerkingen van behandelingen kan verlichten. Dit onderzoek is verricht door de afdeling Integrative Oncology van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York.  Dit is de grootste en een van de meeste gerenommeerde academische kankerklinieken ter wereld.

In diverse wetenschappelijke artikelen geven de onderzoekers aan dat verwijzing naar een geschikte acupuncturist een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verbetering van de  kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Klachten als vermoeidheid, misselijkheid en extreem droge mond (xerostomie) kunnen door middel van acupunctuur worden verholpen. Het is dan wel noodzakelijk dat de acupuncturist kennis heeft van de diverse behandelingen tegen kanker en hun bijwerkingen, weet welke handelingen passen bij welke bijwerkingen en symptomen en op de juiste manier kan communiceren met het oncologisch team.

In het Memorial Sloan Kettering Cancer Center worden acupunctuur behandelingen gegeven met medewerking en toestemming van de behandelend oncoloog. In de kliniek is plaats voor onderbouwde vormen van complementaire zorg die helpen de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. Het geeft kankerpatiënten bovendien de gelegenheid zelf sturing te geven en een bijdrage te leveren aan hun eigen gezondheid. Dat principe alleen heeft al een positieve invloed op een herstelproces.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari vindt over dit onderwerp een nascholing medische acupunctuur plaats in Ede. Meer informatie vindt u hier.

226

Plaats een reactie

code