020 - 670 5000     info@sup.nl

Wat is OncoZorg?

OncoZorg deelt wetenschappelijk onderbouwde informatie over ondersteunende zorg bij kanker.

In Nederland zal het aantal kankerpatiënten en het aantal mensen dat de ziekte overleeft de komende jaren blijven stijgen. Voor hen is gelukkig steeds meer ondersteunende zorg beschikbaar. Deze zorg richt zich zowel op ondersteuning van de behandeling, als op preventie en verbetering van de kwaliteit van leven, ook in het palliatieve traject. Informatie over deze ontwikkelingen delen is de missie van OncoZorg.

Oncologische zorg wordt steeds breder gewaardeerd en toegepast, zowel door patiënten als door artsen en specialisten. Maar wat is nu een betrouwbare vorm van zorg en waar is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan?
Om deze vraag te beantwoorden werkt OncoZorg nauw samen met de grootste oncologische kliniek ter wereld, het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Ondersteunende zorg is in deze kliniek geprotocolleerd en opgenomen in het zorgpakket onder de noemer ´Integrative Oncology´. Mede daardoor is steeds meer informatie beschikbaar die wetenschappelijk wordt ondersteund.
Met trots heeft uitgeverij Supplement op woensdag 4 februari 2015, WereldKankerDag, een nieuw initiatief gelanceerd: het digitale kennisplatform OncoZorg. Het gaat om informatie toegespitst op ondersteunende zorg bij kanker, bijvoorbeeld voeding en beweging, pijnmanagement en mind-body therapieën. Deze informatie, bedoeld voor zowel zorgverleners als zorgvragers, zal worden gedeeld via verschillende platforms, waaronder een digitaal magazine, een website en sociale media.

Het magazine OncoZorg verschijnt zes maal per jaar in digitale vorm en is voor abonnees beschikbaar via deze website. Het magazine bevat achtergrondartikelen en informatie die aansluit op het nieuws en de actuele berichtgeving online. Tweemaal per jaar zal een gedrukte pocketeditie verschijnen. Deze bevat de belangrijkste informatie die in de voorafgaande periode digitaal gepubliceerd is. Hiermee komt de uitgever tegemoet aan de wensen van abonnees die een papieren naslagwerk op prijs stellen.