020 - 670 5000     info@sup.nl

Medische Acupunctuur

Locatie: Reehorst, Ede

Datum: 30 september 2017

 

Normale prijs:                 € 219
Prijs voor abonnees OncoZorg  € 199
Prijs met studentenkorting  € 165

 

Acupunctuur en andere TCM-technieken & de oncologische patiënt

Supplement/Oncozorg organiseert op zaterdag 30 september de nascholing 'Acupunctuur en andere TCM technieken & de oncologische patiënt'.

Het doel van dit college is de deelnemers gedetailleerde informatie te verschaffen over het inzetten van acupunctuur en andere TCM-technieken bij de oncologische patiënt. Dit college wordt georganiseerd vanuit Oncozorg, een onderdeel van Supplement dat informatie deelt over ondersteunende zorg bij kankerpatiënten, overlevenden en betrokkenen.

Het accent van de zorg rond de oncologische patiënt komt steeds meer te liggen op de wetenschap. Voor presentaties over dit onderwerp nodigt Oncozorg sprekers uit, afkomstig uit de hele wereld. Zij geven voorbeelden van zorgmodaliteiten en kunnen deze onderbouwen met wetenschappelijk bewijs. Aan de hand van casuïstiek laten zij zien hoe wetenschap in praktijk wordt gebracht. Integratie van zorgmodaliteiten kan alleen plaatsvinden als er een wetenschappelijke onderbouwing is – zeker in de oncologie.

Achtergrond
Op 3 en 4 februari 2017 hebben wij het eerste college georganiseerd over ‘Acupunctuur en de oncologische patiënt’. Hiervoor is professor Gary Deng van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York overgekomen.
Het eerste college is door de deelnemers zeer hoog gewaardeerd (Evaluatie). Mede daarom hebben wij besloten hieraan een vervolg te geven. In het tweede college zal niet alleen aandacht worden gegeven aan acupunctuur, maar ook aan de integratie van diverse TCM-technieken in de zorg rondom de oncologische patiënt.

Docent
Het tweede college zal worden gegeven door professor Leung van de China Eastern University in Hongkong. Hij is één van de meest gewaardeerde en gehonoreerde sprekers op dit gebied. Meer over professor Leung leest u hier. In samenwerking met Mischa Nagel van Oncozorg heeft hij het tweede college samengesteld.

Programma
Op de opening en introductie na wordt het programma volledig in het Engels gegeven. Elke lezing duurt drie kwartier, waarna aansluitend gelegenheid is tot het stellen van vragen.

09:00

10:00

Inloop

10:00

11:00

Opening en introductie door Mischa Nagel

11:00

12:00

Lecture One: Integrated Oncology in Hong Kong and China

12:00

12:30

Break

12:30

13:30

Lecture Two: Traditional Medicine Supplementing Standard Oncology Service

13:30

14:30

Lunchbreak

14:30

15:30

Lecture Three: Research on Traditional Herbal Medicine

15:30

16:00

Break

16:00

17:00

Lecture Four: Misunderstandings about Traditional Medicine and How to Compromise

17:00

 

 

Einde

Bekijk hier meer achtergrondinformatie over het programma

Toelichting programma

Lecture One: Integrated Oncology in Hong Kong and China
This lecture will show the practice situations in Hong Kong and China with regard to integrated medicine and the service choices in hospitals and clinics in general. Topics:
- Herbal Medicine
- Acupuncture
- Traditional Medicine (Chinese Medicine) Services
- Integrated Medical Clinics in Hong Kong
- Example of Integrated Oncology with Acupuncture at Prince of Wales Hospital, Hong Kong

Lecture Two: Traditional Medicine Supplementing Standard Oncology Service
This lecture aims at explaining the three major roles of integrated treatment in oncology:
1) Supportive during conventional treatment;
2) Supplementary during & after conventional treatment and
3) Preventive purposes

Lecture Three: Research on Traditional Herbal Medicine
This lecture offers a scientific approach adopted for Research in Integrated care. Examples of satisfactory outcomes are given. Topics:
- A comprehence Approach based on Evidence Based Medicine
- Examples of successful outcome (Simple herbal combinations, Quality Control, Biological Activities, Clinical Outcome)

Lecture Four: Misunderstandings about Traditional Medicine and How to Compromise
In spite of the rising popularity of integrated care, misunderstandings and bitter criticism are still common. Some of the common misunderstandings and misinformations could be answered and compromised through literature studies, research and experience.  The importance of self-care would be emphasized. Topics:
1) Acupuncture works like placebo (Literature Search, Research – East and West, Establishments of Practicality
2) Medicinal Herbs are all heavily polluted (Changes, Basic protective measures)
3) Medicinal herbs lack uniform chemical components (Key components, Biological activities, Holistic requirement, Quality Range)

Accreditatie
AVIG: 5 punten nascholing medische acupunctuur.
NWP: 3 punten voor de licentie acupunctuur.
NAAV: accreditatie is aangevraagd en volgt achteraf.
BAF: accreditatie is toegekend voor 5 uur.
NVA: goedgekeurd met de code ATK/WM.
ZHONG: accreditatie is toegekend in categorie 1 (TCM vakinhoudelijke deskundigheidsbevordering) voor acupuncturisten en herbalisten en 6 NAP.

Informatiebeurs
Alle beroepsverenigingen zijn gevraagd met een stand op deze studiedagen aanwezig te zijn, zodat u hen ook direct kunt benaderen. Verder zijn er bedrijven uit uw professionele werkveld aanwezig die u kunt bezoeken. Zodra meer bekend is, maken wij dat hier bekend.

Kosten
De kosten van dit college bedragen € 219,- (0% btw, inclusief € 25,00 inschrijfgeld, lesmateriaal en consumpties). Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.
Heeft u een abonnement op het magazine OncoZorg, dan krijgt u € 20,00 korting en betaalt u € 199,- voor deze cursus.

Studententarief
Deelnemers die als student zijn ingeschreven aan een erkende onderwijsinstelling, kunnen gebruikmaken van een studententarief. De korting bedraagt € 54,00 op het reguliere tarief. Studenten dienen bij binnenkomst met een Bewijs van Inschrijving aan te tonen dat zij in het schooljaar 2016/2017 actief studeren. Het studententarief geldt ook voor docenten.

Subsidie aanvragen
Vlaamse kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen, zoals voetzorgverlener, kunnen via de kmo-portefeuille subsidie aanvragen voor deze cursus. Klik hier voor meer informatie over de kmo-portefeuille.

Overnachten
U kunt overnachten in de Reehorst. Dit kost € 79,00 (classic) of € 89,00 (elegance). Deze bedragen zijn exclusief ontbijt à € 15,- p.p. en € 2,- toeristenbelasting p.p.p.n. Kamers kunnen direct bij de Reehorst worden geboekt.