020 - 670 5000     info@sup.nl

Intergrative Oncology

Westerse “Integrative Oncology” (IO) combineert conventionele reguliere therapie en medicatie met complementaire modaliteiten voor de zorg van kankerpatiënten.  Het doel van deze complementaire modaliteiten is om de bijwerkingen van de kankertherapieën te managen en de kwaliteit van leven te verbeteren.
Veel therapeutische methoden van IO worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs, onder andere, voedings- en voedingsadvies, lichaamsbeweging en geestelijke geneeskunde. IO omvat ook therapeutische interventies van traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Op dit moment speelt acupunctuur, qigong en voetmassage een belangrijke rol in de westerse zorg voor kankerpatiënten. Acupunctuur kan worden gebruikt tegen onder andere vermoeidheidsklachten,  misselijkheid en xerostomie.

Het tweede college “Acupunctuur en andere TCM technieken & de oncologische patiënt" concentreert zich op de rol van Chinese geneeskunde in Western IO en onderzoekt de omvang en beperkingen van IO in de zorg voor kankerpatiënten van vandaag. De toekomstige uitdagingen van IO zullen ook in dit college worden besproken.


NIEUWE STUDIE: CHOICE

VERGELIJKING TUSSEN EFFECTIVITEIT VAN ACUPUNCTUUR EN COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE VOOR BEHANDELING VAN SLAPELOOSHEID VOOR MENSEN MET KANKER

“Choosing Options for Insomnia in Cancer Effectively (CHOICE)” is een nieuw onderzoek dat wordt gedaan door de afdeling Integrative Oncology van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center. 50% van de mensen die worden behandeld voor kanker geven aan ernstige problemen met slapen te hebben (insomnia). Een belangrijk percentage van deze groep geeft aan ook last te hebben van pijn, angstgevoelens, verstoorde concentratie en geheugenverlies.

In deze nieuwe studie vergelijken onderzoekers acupunctuur met cognitieve gedragstherapie bij patiënten die recent hun kankerbehandeling hebben voltooid en die last hebben van slapeloosheid. Patiënten worden gerandomiseerd ingedeeld in de acupunctuur arm of in de cognitieve gedragstherapie arm. 

Investigator
Jun J. Mao

Co-Investigators
Ting Bao

Diseases
Integrative Medicine

Locations
Memorial Sloan Kettering Memorial Hospital

Zoals op 4 februari jongstleden bleek is er een grote behoefte om acupunctuur verder wetenschappelijk te onderbouwen oor diverse klachtenpatronen die voortkomen uit de behandeling van kanker. De afdeling Integrative Oncology van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center is leidend voor dit soort onderzoeken in de wereld. Zij werken nauw samen met diverse andere autoriteiten op het gebied van acupunctuur in de wereld om zoveel mogelijk informatie bijeen te brengen voordat  de studie begint. Professor Gary Deng van het Memorial Sloan Kettering gaf op 4 februari hier een heel hoog gewaardeerd college over.